Open Source

Open Source er et alternativ til den typiske måde at skabe og bruge software på. Er softwaren open source, betyder det du må bruge programmet gratis. Har du brug for at tilrette og ændre i kildekode er det lovligt. I de fleste tilfælde har du frie hænder til at bruge og ændre open source udviklet software.

Med Open Source programmer kan man både som privat og i mange jobfunktioner få klaret alle behov med Open Source produkter. Open Source programmer har også den fordel, at du altid kan installere og afinstallere uden bøvl med at finde nøgle til programmer eller skal kontakte leverandøren for at få lov til at installere programmet igen. Jeg bruger i min dagligdag mange forskellige computere og det er en kæmpe fordele man bare kan installere det software man har brug for i de projekter man arbejder med.

Det kan være lidt svært at finde Open Source programmer på nettet, jeg har selv brugt en del tid på at søge og finde. Jeg har samlet en række af de Open Source programmer jeg anvender og en række links til andre steder hvor du kan finde Open Source software – gratis software. En anden stor fordel ved at anvende Open Source er du kan prøve programmet af inden du endelig tager det i brug.

PRØV open source før du installere på www.opensourcecms.com er der en række serverbaseret Open Source programmer du gratis kan prøve af –

sourceforge.net
Frihed til at vælge – www.linuxbog.dk